Зелений борщ
За моїм рецептом
ЛЮБІ ДРУЗІ!
Давайте приготуємо на на обід смачний та вітамінний – Зелений Борщ!
Я пропоную свій варіант його приготування.
В моїй сім’ї полюбляють пісний варіант і без додавання іншої зелені окрім щавля.
Але Ви, за бажанням, можете варити його на бульйоні і додати улюблену зелень.
Нам знадобиться:
- 2 відварених яйця
- 1 пучок щавля
- 1 буряк
- 1 морква
- 1 цибуля
- 2-2,5 л. води чи бульйону
- 2-3 ст.л. рослинної олії
- 1- 2 ст.л. томат пасти чи 1-2 помідори
- 600-800 г. картоплі (залежить від того який борщ ви полюбляєте густий чи ні)
сіль, цукор за смаком
Порізану невеличкими шматочками картоплю закинути в киплячу воду чи бульйон. Варити ~20 хвилин до приготування
Для засмажки моркву та буряк тремо на крупній тертці.
Цибулю ріжемо невеличкими кубіками.
На розігріту пательню наливаємо олію і викладаємо цибулю та моркву, пасеруємо під кришкою на невеликому вогні 2- 3 хвилини.
Додаємо буряк та вливаємо 2-3. ст. л. води. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично помішуючи 5 хвилин.
Потім додаємо томатну пасту або помідори і ще тушкуємо 2-3 хвилини разом під кришкою.
Щавель мілко ріжемо.
Яйця ріжемо крупно.
Коли картопля зварилась, додаємо щавель, засмажку, яйця, сіль та цукор за смаком.
Доводимо до кипіння.
Накриваємо кришкою, виключаємо вогонь і залишаємо постояти 15-20 хвилин.
Дуже смачно з сметаною, чорним хлібчиком та салом
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q1Lu67PCQdo