Заливний пиріг “кіш” з цибулею
Французька кухня на Український лад
Любі друзі!
Замахнемося на Французьку кухню ?
Візьмемо наші продукти, а смак вийде не гірше ніж у Французькій пекарні.
Кіш з цибулею дуже смакує з келихом вина, але і просто до чаю – смакота!
Нам знадобиться:
Для тіста:
220 г. борошна (7 з гіркою ст.л.)
100 г. розтопленого масла (якщо не маєте, то можна якісний маргарин)
5 – 6 ст.л. молока або води (дивіться по тісту)
сіль за смаком
Начинка:
200 г. цибулі порей (якщо не маєте цибулі порей сміливо заміняйте її на звичайну. Тільки поріжте пером або півкільцями.)
100-150 г. сиру
2 яйця
сіль, перець за смаком
Заливка:
130 – 150 г. молока
2 яйця
сіль, перець за смаком
Замісити тісто. ( довго не вимішуйте) Викласти його в форму і сформувати бортики, наколоти дно виделкою.
Цибулю порізати викласти в розтоплене масло на пательню. Приспустити до пом’якшення.
2 яйця змішати з тертим сиром, цибулею, додати сіль та перець за смаком.
Молоко змішати з яйцями, сіллю і перцем.
В форму з тістом викласти начинку і залити заливкою.
Випікати при 180°С 45 – 50 хвилин ( але дивіться по своїй духовці)
Форма діаметр 24 см.
Доставати з форми краще охолодженим.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=s2v_2SlFHwA