Слідкуй за мною у соціальних мережах:

Великодній Віночок

Волога та Волокниста Випічка

Любі друзі!
На Свято Великодня рекомендую приготувати вологу та волокнисту випічку – Великодній Віночок.
Це неймовірна та смачна випічка стане родзинкою на Вашому святковому столі!
Неперевершений смак на довго залишить Вас у захваті і Ви Будете готувати її ще не один раз.

ФОРМА 26-28 см.

Нам знадобиться:
ТІСТО:
2 яйця
130 мл. молока
160 г. цукру
цедра 1 апельсину або 2 ч.л. сухої
2 ч.л. ванільного цукру
1/2 ч.л. солі
20 сирих дріжджів ( 10 г. сухих )
60 г. розтопленого вершкового масла
30 г. рослинної олії
100 г. творогу
450 г. борошна

ПРОШАРОК:
50 г. м’якого вершкового масла
150 г. в’яленої журавлини
трохи подрібнених цукатів

ГЛАЗУР:
5 ст. л. 15% сметани
2 ч.л. цукрової пудри

ДЛЯ ОПАРИ:
все тепле молоко + 1 ч.л. цукру від всієї кількості + 4 ст.л. борошна від всієї кількості.
Все добре перемішати і залишити на 15-20 хвилин

Замісити тісто і залишити в теплому місці НА 1-1,5 ГОДИНИ.

Сформований віночок покласти в змащену вершковим маслом форму.
Залишити для розтоювання НА 30-35 ХВИЛИН.

Випікати в ДУХОВЦІ 180°С ~ 35 ХВИЛИН. ( до сухої палички )

Теплу випічку змасти глазур’ю і присипати подрібненими цукатами.

СМАЧНОГО!!!

Залишайте свої коментарі під відео на YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=QowFt6nqzdo