Великодні печива “Гніздечка”
Сподобаються дітям і дорослим!
Любі друзі!
Якщо Ви не полюбляєте дріжджову випічку, а поласувати солоденьким на свято бажаєте.
Спечіть дуже смачне та гарне печиво “Гніздечка”.
Робиться швидко, з недорогих продуктів.
Можна залучити діточок, їм сподобається
Нам знадобиться:
100 г. цукру ( 4 ст. л. з горкою)
200 г. борошна
1 ч.л. розпушувача
40 г. какао (4 ст.л. без гірки)
70 г. смальцю (або м’якого масла)
1 яйце
1 ч.л. ванільного цукру
1 – 3 ст.л. води за потребою
50 г. шоколаду
невеличкий шматочок масла
1-2 цукатів ківі (можна і без нього)
дрібка солі
цукерки в вигляді яєць
В борошно додати цукор, ванільний цукор, сіль, розпушувач, просіяти какао та все перемішати.
Додати смалець (чи м’яке масло) і замісити лопаткою в крихту.
Потім вимішуємо руками. Якщо тісто не збирається до купи, а розсипається, то потихеньку додаємо воду і замішуємо.
Тісто повинно зібратися в комок ( довго не месіть!)
З тіста формуємо маленький кульки і ставимо в ХОЛОДИЛЬНИК НА 1 ГОДИНУ.( в мене вийшло 35 кульок)
Формуємо печиво за допомогою часникодавки. На 1 печиво у мене уходило 2-3 кульки. Дно печива притискаємо кришкою бутилки.
Випікаємо на пергаменті при 180°С 12-15 ХВИЛИН.
НЕ ПЕРЕДЕРЖІТЬ!
Цукати ківі натираємо на мілкій терці.
Шоколад кладемо в мішечок, додаємо маленький шматочок масла і кладемо в окроп для розтоплення.
На дно печива наносимо шоколад, кладемо шматочок тертого ківі і додаємо цукерки.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=2qThpmEOEeI