Слідкуй за мною у соціальних мережах:

Українська традиційна паска з лимоном

М'яка, ароматна, смачна!

Любі друзі!
Пропоную Вам приготувати на Великдень паску, яку готували традиційно на свято!
Це смачна, м’яка випічка, яка порадує всю Вашу родину!

Нам знадобиться:

6 жовтків
2 ст.л. олії
1/2 ч.л. солі
50 г. живих дріжджів (16 г. сухих = 1 ст.л.+2 ч.л.)
150 – 200 г. цукру (я додала 150 г., то мені трохи замало, тому додавайте за смаком)
250 мл. теплого молока
125 г. розтопленого масла
2 ч.л. ванільного цукру
цедра 1 лимону
650 – 750 г. борошна ( дивіться по тісту )
80 – 100 г. ізюму
1 яйце для змащування

В тепле молоко додати дріжджі, 2 ст.л. цукру і 2 ст.л. борошна, розколотими і залишити на 20 хвилин в теплому місці. ( це вийде ОПАРА )

Коли ОПАРА підійде в неї додати сіль, цукор, ванільний цукор, олію, масло, цедру і частину борошна. Замісити спочатку лопаткою.
В промитий ізюм додати 1 ст. л. борошна перемішати і додати до тіста. Вмішати лопаткою.
Поступово додавати борошно місити лопаткою, потім руками.
Тісто виходить м’яке та не липке (Не забийте тісто! Додавайте борошно поступово!)
Ставимо тісто підходити в тепле місце, в змащену олією ємність (я ставлю в мультиварку) Накрийте його плівкою або рушником, щоб не завітрилося.

Тісто підходе 1- 1,5 години. ( до збільшення в 2- 3 рази)
В мене підходило 1,5 години.

Потім його виймаємо і ділимо на 4 більших і одну невеличку частини.
Кожну частину підкачужмо та скругляжмо.
Форми змащуємо олією.

В мене форми 4 форми по 110мм х 85 мм. (вага 300 г.)

Викладаємо 4 кульки в форми. Тісто заповнює форми нижче половини.
Прикриваємо зверху рушником і ставимо в тепле місце для під’єму на 1 годину.

Маленький шматочок загортажмотв плівку і теж в тепле місце.
Коли тісто підніметься, то з маленького шматочка тіста формуємо прикраси.
Змащуємо збовтаним яйцем паски, укладаємо зверху прикраси і теж змащуємо.

Ставимо в розігріту ДУХОВКУ НА 180 – 200°С НА 40 – 50 ХВИЛИН. Дивіться по своїй духовці, бо всі печуть по різному.

Якщо буде зверху тимнішати раніше, то прикрийте пергаментом або фольгою.
Перевірте готовність паличкою. Якщо вона суха при протиканні паски, то готово!

СМАЧНОГО!!!

ЗІ СВЯТОМ!!!

Залишайте свої коментарі під відео на YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=pmpey-VDrX8

Схожі рецепти

Тістечко “Мілфей”
Випічка, До кави, До чаю
Котлети Української кухні
Вечеря, М'ясні блюда, Обід, Свята
Миттєві пончики на згушеному молоці
Випічка, До кави, До чаю