Святкова Піца “Ялинка” з шпинатного тіста.
Для дітей та дорослих
Привіт, любі Друзі!
А Ви колись готували кольорове зелене тісто? То давайте спробуємо його приготувати та зробити веселу та святкову піцу з нього!
Для тіста нам знадобиться:
2-3 ст.л. сметани
240 мл. теплої води
Всього разом рідини (сметана+ вода) повинно бути 300 мл.
2 ст.л. цукру
21 г. живих дріжджів або 7 г. сухих (2 ч.л.)
150-170 г. шпинату (в мене морожений в брікетах)
1 ч.л. солі
3-5 ст.л. олії
550- 650 г. борошна (якщо берете свіжий шпинат борошна може піти менше. Дивіться на консистенцію тіста)
Замісити тісто, обкачати його в олії. Прикрити форму для розтоювання. Розтоювати від 1 години до 1.30 (все залежить від температури)
Після розтоювання обім’яти, та формувати піцу. З цієї кількості виходить 3 піци.
Випікати в добре розігрітій духовці 200-230°С 10-15 хвилин.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=2krG7bx5jf8