Сосиски в тісті або Хот-дог
Смачна ідея для перекусу
Пропоную приготувати смачну випічку, яку полюбляють діти та дорослі. Сосиска в тісті або Хот-дог – це смачний перекус чи повноцінна страва у вихідні та не тільки. Мінімум інгредієнтів та часу і м’яка булочка з соковитою сосискою у Вас на столі!
Нам знадобиться:
ТІСТО:
300 мл. сироватки (води, молока)
1 яйце
1 ст. л. цукру
1/2 ч. л. солі
1 ч. л. сухих дріжджів (10 г. живих)
3 – 4 ст. л. олії
480 – 500 г. борошна (~ 3 стакана )
1 ст. л. молока
НАЧИНКА:
10 – 12 шт. сосисок
100 -150 г. сиру
50 -70 г. кетчупу
В теплу сироватку додати сіль, цукор і розмішати. Додати дріжджі, білок яйця (жовток залишити для змащування) та олію – все перемішати.
Поступово додати борошно і замісити тісто. Тісто виходить липкувате.
БОРОШНО НЕ ДОДАВАЙТЕ!
Модна домісити з допомогою олії.
Тісто викласти в змащену олією ємність.
Накрити плівкою та рушником.
В ТЕПЛЕ МІСЦЕ НА 1 ГОДИНУ.
АБО 3 -4 ГОДИНИ В ХОЛОДИЛЬНИКУ.
( Я замісила тісто і виключили світло, тому поставила в холодильник )
Дістати тісто, обім’яти його і розділити на 10-12 кульок. Кожну кульку підкачати в довгасту булочку і викласти на деко з пергаментом.
Накрити рушником і ЗАЛИШИТИ на 20 – 25 ХВИЛИН.
Коли булочки піднялися, зробити заглиблення ребром долоні змащеної олією.
Викласти сосиски.
На цьому етапі краще змастити краї булочки сумішшю жовтка з молоком.
Булочку присипати сиром і зробити сіточку з кетчупа.
ВИПІКАТИ В ДУХОВЦІ 180°С 20 – 25 ХВИЛИН.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=Rvz1xhjayDY