Смачна картопля “Дофіне” під сирно-вершковою шапочкою.
Любі Друзі!
Приготуємо смачну картоплю французької кухні звичайними господинями.
Ця страва не потребує багато складових та часу, але вона доставить неперевершене задоволення коли будете обідати чи вечеряти з Вашими близькими.
Страву можна готувати як у будні так і на свята, її смак нікого не залишить байдужим!
Це улюблена страва моєї донечки?
Нам знадобиться:
1 кг. картоплі
100-150 г. сиру
350-375 мл. молока або вершків 10-11% (я зазвичай використовую молоко і не бачу різниці)
30 г. м’якого вершкового масла
1 яйце
1-2 зубка часнику
дрібка мускатного горіху
сіль, перець за смаком
В мене форма 26 см.
Форму змастити маслом та зверху потерти на дрібній терці часник.
На крупній терці натерти сир.
Робимо заливку:
В мисці змішати яйце, молоко, сіль, дрібку мускатного горіху, перець та половину натертого сиру.
Картоплю порізати або натерти на терці тоненькими пластинками, викласти її в змащену форму і залити заливкою і притрусити зверху сиром який ми залишали.
Форму прикриваємо фольгою і ставимо в духовку 200°С на 45 хвилин.
Через 45 хвилин знімаємо фольгу і ставимо в духовку ще на 5-10 хвилин.
Після того як остаточно дістали картоплю з духовки краще їй дати трошки охолонути, щоб вона краще нарізалася.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=r8Svc-3jRyE