Пряна паска на рослинній олії
без замісу і форми
ЛЮБІ ДРУЗІ!
Бажаєте приготувати паску, але не маєте змоги довго замішувати тісто та вершкового масла?
Пропоную приготувати ПАСКУ без замісу та з додаванням рослинної олії, замість вершкового масла.
Вона має пухку, ніжну структуру та пряний і насичений святковий аромат.
Нам знадобиться:
ДЛЯ ТІСТА:
125 мл. теплого молока
2 яйця + 1 жовток
12-13 г. свіжих дріжджів
50-60 мл. рослинної олії
2 ч.л. ванільного цукру
1 ст.л. крохмалю
80-100 г. цукру
1 ч.л. приправи до кави (або по 1/3 ч.л. кордамону, кориці, гвоздики)
100-150 г. цукатів або родзинок
300 г. борошна
дрібка солі
ОПАРА:
Все молоко + дріжджі + 2 ч.л. цукру (від загальної кількості) + 3 ст.л. борошна (від загальної кількості)
Розмішати і залишити на 20 ХВИЛИН
ГЛАЗУР:
1 білок
50 г. цукру
1 ч.л. ванільного цукру
1/2 ст.л. лимонного соку
Тісто замісити рукой дуже м’яко. ( приблизно 2-3 хвилини )
Воно виходить полу рідке, як густа сметана
Повинно тягнутись і не падати відразу
РОЗТОЮВАННЯ В ТЕПЛОМУ МІСЦІ 1,5-2 ЧАСА
Після цього часу додати родзинки і залишити ще на 30-40 ХВИЛИН
Потім тісто перекласти в змащену олією фольгіровану форму і ЗАЛИШИТИ на 40-50 ХВИЛИН
Пекти в ДУХОВЦІ 50-60 ХВИЛИН 180°С до сухої палички
Обережно дістати і охолодити
Змастити глазур’ю, прикрасити і поставити на 1-2 хвилини в гарячу духовку 200-210°С до легкої золотавості.
СМАЧНОГО!!!
ЗІ СВЯТОМ!!!
https://www.youtube.com/watch?v=gfWWp-s3_X4