Простий рецепт батона або білого хліба на кефірі для чаю
Простий рецепт батона або білого хліба на кефірі для чаю.
Випічка буде смачною, м’якою та мілкопористою, як у пекарні.
Необхідні інгредієнти:
– 90 мл кефіру
– 90 мл води
– 1 ч.л. солі
– 1 ч.л. м’якого масла
– 1 ч.л. сухих дріжджів
– 1 ст.л. цукру
– 300 г борошна
– молоко (вода), олія для змащування
При вимірюванні тіста, якщо воно виходить дуже сильним, можна додати трохи води і місити далі. Тісто повинно тримати форму, не розпочатися та не липнути.
Розтоювання тіста: 1 година
Друге розтоювання: 30 хвилин
Підхід сформованого батона: 1-1,5 години
Випікати духовку: 180°С, 20-30 хвилин.
Смачного!
https://www.youtube.com/watch?v=42Td1NcAj6Y