Слідкуй за мною у соціальних мережах:

Пісні медові булочки “Весняні жайворонки”

Любі друзі!
Готуємо смачні медові булочки!
Їх можна їсти в піст і просто порадувати своїх близьких в будь який час.
Гарна форма в вигляді пташок дуже сподобається діткам

Нам знадобиться:
250 г. теплої води
90 – 100 г. рідкого меду
1/2 ч. л. солі
5 г. сухих (15 г. живих) дріжджів
50 г. олії (5 ст. л.)
30 – 50 г. ізюму
2 ч. л. ванільного цукру
500 – 600 г. борошна (але дивіться по тісту)
1 ч. л. цукру
невелика кількість соди і вода

Зробити опару з теплої води, 1 ч. л. цукру, дріжджів та 3 ст. л. борошна. Поставити в тепле місце на 15-20 хвилин.

Коли опара підійде додати мед, ванільний цукор, сіль, борошно та олію. Замісити тісто.
Поставити його в тепле місце на 1 годину.

Коли тісто підійде обім’яти його і сформувати кульки. ~20 штук.
Залишити їх на 5 хвилин, прикривши плівкою.
Сформувати з кульок пташок, накрити і залишити на 10-15 хвилин.
В воду додати соду і ретельно перемішати.
Змастити сформованих пташок содовою сумішшю.

Випікати в розігрітій духовці 180 °С 15 – 20 хвилин.
За бажанням, після випічки вироби змастити рослинною олією для блиску.

СМАЧНОГО!!!

Залишайте свої коментарі під відео на YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=uqAoFNgCCDo