Піца!
Тоненьке тісто та соковита начинка
Любі друзі
Рекомендую Вам приготувати піцу на тонкому тісті.
Тісто можна готувати заздалегідь і зберігати в холодильнику, та спекти піцу в зручний для Вас час.
РОЗМІР ПІЦИ 28 – 30 см.
Нам знадобиться
ТІСТО НА 1 ПІЦУ (на відео я готую дві):
- – 125 гр. борошна (6.5 ст.л.)
- – 5 гр. живих дріжджів (1/4 ч.л. сухих)
- – дрібка солі
- – 80 мл. теплої води (5 – 6 ст.л.)
- – 1 ч.л. рослинної олії
ДЛЯ СОУСУ (на 2 – 3 піци):
- – 4 середніх помідори (в мене подрібнені в банці)
- – 2 ч.л. цукру
- – 1/2 ч.л. солі
- – 1 ч.л. сухого базиліку
- – 1 ч.л. італійських трав
ДЛЯ НАЧИНКИ (на 2 піци):
- – 250 – 300 гр. сиру
- – 1 маринований огірок
- – 2 помидори
- – трошки сиру з пліснявою
- – 30 – 50 гр. копченої ковбаси
- – базилік, італійські трави
АБО ВИКОРИСТОВУЙТЕ ВАШУ УЛЮБЛЕНУ НАЧІНКУ!
ДЛЯ ТІСТА в теплу воду додати дріжджі та розмішати.
В борошно покласти сіль і додати воду з дріжджами.
Спочатку вимішуємо ложкою, а потім – руками.
Додаємо олію і вимішуємо до відставання від стінок миски.
Тісто виходить м’яке та трохи липке. Борошно більше не додавайте!
На цьому етапі тісто можна покласти в ємність, або пакет і зберігати в холодильнику. Діставати по необхідності.
АБО НАКРИТИ РУШНИКОМ І ПОСТАВИТИ В ТЕПЛЕ МІСЦЕ НА 1 ГОДИНУ
ДЛЯ СОУСУ помідори надрізати та ошпарити окропом, зняти шкірку, вийняти зайву рідину.
Покласти в жаростійку ємність, додати сіль, цукор та спеції.
Подрібнити блендером.
Поставити на плиту і варити після закіпання 3 – 5 хв. на великому вогні з відкритою кришкою.
Потім – зняти з плити і знову пройтись блендером.
Поставити на плиту, довести до кипіння та варити 1 – 2 хв., або до бажаної густоти.
Перелити в іншу ємніть для охолодження.
Соус можна зберігати декілька днів в холодильнику.
Коли тісто підійшло – формуємо піцу, змащуємо соусом, додаємо сир, начинку та випікаємо
СТАВИМО В РОЗІГРІТУ ДУХОВКУ !
ЯКЩО 200 Сº – ВИПІКАЄМО 10 – 15 ХВИЛИН
ЯКЩО 250 – 270 Сº – ВИПІКАЄМО 5 – 7 ХВИЛИН
СМАЧНОГО!
https://www.youtube.com/watch?v=x26FbAkSi8k