Паска на Великдень
Чотири Рецепти Дуже Смачних Пасок
Пропоную підбірку дуже смачних пасок на Світле Свято ПАСХИ!
1 РЕЦЕПТ: ПАСКА на ЗГУЩЕНОМУ МОЛОЦІ
Ви любите згущене молоко? Якщо так, то рекомендую приготувати паску з його додаванням.
Вершковий присмак і приємний аромат зведе з розуму поцінувачів цього солодкого смаколика!
Нам знадобиться:
550 – 650 г. борошна (дивіться по тісту)
1 яйце
1 жовток
11 г. сухих дріжджів (30 г. живих)
250 г. згущеного молока ( можете додати ще цукру за смаком)
180 мл. теплої води
100 г. розтопленого масла
1/2 ч. л. солі
2 ч. л. ванільного цукр
100 г. ізюму чи цукатів
рослинна олія для змащування рук
Тісто ділимо на три частини, підкочуємо та скруглюємо і викладаємо в змащені олією форми.
В мене форми 110мм. х 85мм.(300 г.)
_________________________________________________
2 РЕЦЕПТ: АПЕЛЬСИНОВА ПАСКА на РЯЖАНЦІ АБО КЕФІРІ
Готуємо на ВЕЛИКОДНІ СВЯТА м’яку та волокнисту паску з вираженим смаком апельсину.
Всім хто полюбляє випічку з ароматом та смаком цього цитруса – дуже рекомендую приготувати!
Нам знадобиться:
200 г. ряжанки або кефіру
2 яйця
200 г. цукру(або за смаком)
1/2 ч. л. солі
100 г. розтопленого масла
20 г. живих дріжджів (1 ч. л. сухих=7 г.)
550 – 600 г. борошна ( в мене пішло 580 г.)
50 г. родзинок
1 апельсин
1 ч. л. куркуми
2 – 3 ч. л. ванільного цукру
_________________________________________________
3 РЕЦЕПТ: ВОЛОГА ПАСКА без ЗУСИЛЬ
Готуємо на Великдень смачну, ніжну, вологу паску.
Для їх приготування не потрібно багато зусиль та часу, але смак Вас порадує.
Нам знадобиться:
180 г. творога(сиру)
2 яйця
170- 200 г. цукру (або за смаком)
2 ч. л. ванільного цукру
21 г. живих дріжджів або 7 г. сухих (1 ст. л )
100 г. теплого молока
100 г. теплої води
100 г. м’якого масла
500 г. борошна
1/2 ч. л. солі
125 г. цукатів або родзинок
олія для змащування
В мене 4 форми 10х12. Якщо класти в більші форми, то вийде 3 форми.
_________________________________________________
4 РЕЦЕПТ: ТРАДИЦІЙНА УКРАЇНСЬКА ПАСКА з ЛИМОНОМ
Пропоную Вам приготувати на Великдень паску, яку готували традиційно на свято!
Це смачна, м’яка випічка, яка порадує всю Вашу родину!
Нам знадобиться:
6 жовтків
2 ст. л. олії
1/2 ч. л. солі
50 г живих дріжджів (16 г. сухих = 1 ст. л.+2 ч. л.)
150 – 200 г. цукру (я додала 150 г., то мені трохи замало, тому додавайте за смаком)
250 мл. теплого молока
125 г. розтопленого масла
2 ч. л. ванільного цукру
цедра 1 лимону
650 – 750 г. борошна ( дивіться по тісту )
80 – 100 г. ізюму
1 яйце для змащування
Форми змащуємо олією.
В мене форми 4 форми по 110мм х 85 мм. (вага 300 г.)
СМАЧНОГО!!!
ЗІ СВЯТОМ!!!
https://www.youtube.com/watch?v=yMMfDkHzf7U