Паска без клопіт на згущеному молоці
Любі друзі!
Ви любите згущене молоко? Якщо так, то рекомендую приготувати паску з його додаванням.
Вершковий присмак і приємний аромат зведе з розуму поцінувачів цього солодкого смаколика!
Нам знадобиться:
550 – 650 г. борошна (дивіться по тісту)
1 яйце
1 жовток
11 г. сухих дріжджів (30 г. живих)
250 г. згущеного молока ( можете додати ще цукру за смаком)
180 мл. теплої води
100 г. розтопленого масла
1/2 ч.л. солі
2 ч. л. ванільного цукр
100 г. ізюму чи цукатів
рослинна олія для змащування рук
Все змішати в одній ємності. (Борошно додавайте поступово.) Спочатку лопаткою, потім руками, підсипаючи борошно та змащуючи руки олією.
Тісто вимішуємо поки відстане від стінок ємності , але воно все одно буде липнути до рук.
Викласти вимішане тісто в змащену олією ємність.( прикрити рушником чи плівкою щоб не завітрилося) Я розтоюю тісто в мультиварці.
ЗАЛИШАЄМО ПІДХОДИТИ НА 1 – 1,5 ГОДИНУ.
В ізюм або цукати додаємо борошно та перемішуємо.
Коли тісто підійшло, трохи його обминаємо, додаємо цукати і вмішуємо їх в тісто.
Тісто ділимо на три частини, підкочуємо та скруглюємо і викладаємо в змащені олією форми.
В мене форми 110мм. х 85мм.(300 г.)
Форми заповнені на 1/3.
Прикриваємо форми рушником і ставимо на під’єм на 40хв. – 1 годину. Дивіться по своєму тісту.
Ставимо після під’єму в ДУХОВКУ 180°С
35-40 ХВИЛИН ( Але дивіться по своїй духовці, можливо треба буде більше або менше часу)
Випікаємо до сухої палички.
Охолоджуємо та прикрашаємо.
Я прикрашала білковою глазур’ю.
СМАЧНОГО!!!
ЗІ СВЯТОМ!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9WMzISFqcds