Слідкуй за мною у соціальних мережах:

Німецький Різдвяний кекс Штолен

(сирна версія)

Доброго дня, Дорогі друзі!
Напередодні Різдвяних свят пропоную Вам приготувати смачну та не складну випічку – Німецький Різдвяний кекс Штолен.

Тісто:
+/- 500 г. борошна
150 г. цукру
2 яйця
200 г. сиру (без грудочок, або перетертого)
200 г. м’якого вершкового масла
цедра 1 апельсину
2 ч.л. ванільного цукру
дрібка солі
2 ч. л. розпушувача

Наповнювач:
150 г. ізюму
100 г. цукатів
сік 1 апельсину
Ізюм та цукати залити соком на 3- 8 годин (можна на ніч)

Верхня глазур:
90г. розтопленого вершкового масла
100 г. цукрової пудри

Після випікання, ще гарячим, змастити розтопленим маслом з двох боків та щільно покрити цукровою пудрою.

Випікати при температурі 170-180°С 50 – 60 хвилин, до сухої палички.
Після 25 хвилин випікання прикрити фольгою. Але духовки у всіх різні, тому слідкуйте!

Якщо захочете зпекти Штолен на Різдво, то можна пекти заздалегідь. Після змащування маслом і покриття цукровою пудрою дайте йому охолонути, та щільно замотайте в пергамент або рукав для запікання та в фольгу.
Покладіть в прохолодне місце (я зберігаю на нижній поличці холодильника) Він може зберігатися до 2 тижнів, якщо не з’їдять раніше?. Тому рекомендую пекти подвійну порцію!

Залишайте свої коментарі під відео на YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=n2n1nIFlNOs

Схожі рецепти

Молочні коржики
Випічка, Печиво
Ліниві біляші на кефірі
Вечеря, Випічка, Обід, Страви з фаршу, Страви на сковороді, Швидкі страви
Паска на Великдень
Великдень, Випічка, Пасха, Свято