Слідкуй за мною у соціальних мережах:

М’які та вологі паски

Без зусіль! Сподобаються кожному!

ЛЮБІ ДРУЗІ!
Готуємо на Великдень смачну, ніжну, вологу паску.
Для їх приготування не потрібно багато зусиль та часу, але смак Вас порадує.

Нам знадобиться:
180 г. творога (сиру)
2 яйця
170- 200 г. цукру (або за смаком)
2 ч. л. ванільного цукру
21 г. живих дріжджів або 7 г. сухих (1 ст.л )
100 г. теплого молока
100 г. теплої води
100 г. м’якого масла
500 г. борошна
1/2 ч.л. солі
125 г. цукатів або родзинок
олія для змащування

В мене 4 форми 10 х 12. Якщо класти в більші форми, то вийде 3 форми.

ОПАРА:
В теплу воду додати дріжджі, 1 ст.л. цукру і
3 ст.л. борошна від всього об’єму. Розмішати, накрити і поставити в тепле місце на 15-20 хвилин.
В творог додати тепле молоко і розтерти блендером. Потім додати яйця, цукор, ванільний цукор, сіль і знову перемішати. Додати м’яке масло і збити все разом.
В яєчно-масляну суміш додати опару і розмішати. Потім поступово додаємо борошно і перемішуємо спочатку лопаткою, а потім руками. Руки змащуємо олією.
Тісто виходить липке, але так і повинно бути. Борошно більше не додавайте!
Додаємо цукати і вмішуємо їх в тісто. Викладаємо тісто в змащену олією ємність, зверху тісто теж змащуємо олією. Прикриваємо плівкою чи рушником.( я розтоюю в мультиварці)

СТАВИМО В ТЕПЛЕ МІСЦЕ НА 1 ГОДИНУ
ЧИ 1 ГОДИНУ 30 ХВИЛИН (до збільшення в два рази)

Коли тісто підійшло, руки змащуємо олією і обминаємо його. Укладаємо в форми не більше ніж на 1/2.
Прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 30 – 45 хвилин (до заповнення форм)
Потім ставимо в РОЗІГРІТУ ДУХОВКУ ДО 180°С на 25 – 30 ХВИЛИН (ДО СУХОЇ ПАЛИЧКИ)

Достаємо з форм і охолоджуємо.
Прикрашаємо за смаком.

СМАЧНОГО!!!

Залишайте свої коментарі під відео на YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=PDLR_By5yjE

Схожі рецепти

Два рецепти глазурі для покриття пасочок
Великодня страва, Випічка, Десерт
Класичний салат Цезар з курячим філе
Вечеря, Обід, Салати, Свята, Холодні страви, Швидкі рецепти
Миттєве печиво на смальці
Випічка, До чаю/кави, Печиво
Рецепт засолу оселедця в домашніх умовах
Вечеря, Закуска, Рибні страви, Свята, Українська кухня