Кремове різотто з того що є!
Любі друзі!
Приготуємо Різотто з інгредієнтів які має кожна господиня на звичайній кухні і при цьому смак страви не втратить своєї неповторності.
Так, можливо буде не аутентично, але дуже смачно!
Нам знадобиться:
ВИКОРИСТОВУЮ СТАКАН 200 мл.
200 – 300 г. шампіньонів
3 ст.л. олії
2 зубка часнику
1 цибуля
50 г. вершкового масла
1 стакан рису (круглого)
3 ст. води (600 мл.) або бульйону
50 г. твердого сиру (в мене маасдам)
сіль або 2-3 бульонних кубіка
зелень за смаком (в мене петрушка)
Сир половину нарізати на пластинки, а іншу тремо на грубій терці.
Гриби нарізати пластинками, покласти на суху нагріту пательню і випарувати вологу. Додати половину олії, трохи посмажити і додати 1 подрібнений зубок часнику. Трохи посмажити разом. Перекласти в іншу ємність.
Пательню знову нагріти, додати олію та вершкове масло, розтопити. Додати порізану мілким кубіком цибулю і на невеликому вогні пасеруватм до зміни кольору цибулі. Потім додати другий подрібнений зубок часнику і трохи потушкувати разом.
Додати промитий рис. Постійно перемішуючи, випаровуваємо рідину і потім поступово вливаємо воду чи бульйон невеликими порціями, кожного разу даючи рідині випаруватися. Коли вливаємо останній раз, то за необхідністю солимо.
Такім чином, тушкуємо на невеликому вогні, постійно перемішуючи 20 – 25 хвилин.
Виключаємо вогонь, додаємо гриби і перемішуємо. Потім тертий сир і зелень, знову мішаємо. Зверху кладемо пластинки сиру і накриваємо пательню кришкою.
Даємо страві постояти 2- 3 хвилини і подаємо!
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=V3h-vJCs670