Котлети Української кухні
Смачно з будь-яким гарніром і без
Любі друзі!
Якщо у Вас залишилась вчорашня гречка і ніхто не хоче її доїдати, не біда!
Приготуйте дуже смачне блюдо, яке сподобається навіть тим, хто гречку зовсім не їсть.
Гречаники! Блюдо української кухні! Смачні та соковиті!
Нам знадобиться:
350-400 г. курячого філе чи фаршу
200-250 г. відвареної гречки
1 велика цибуля
1 морква
1 яйце
400 мл. томатного соку (чи 2 ст.л. томат. пасти + 400 мл. води)
сіль, перець, цукор, спеції за смаком
борошно для обвалювання котлет
олія для смаження
Куряче філе порізати, нарвзати половину цибулі. Змолоти фарш. ( Якщо у Вас готовий фарш, то додайте терту або мелену цибулю)
В фарш додайте гречку, яйце, сіль, перець (фарш виходить доволі рідкий)
Формувати котлети краще в борошні і відразу класти на розігріту пательню з олією. Смажити на середньому вогні з обох сторін.
Іншу половину цибулі порізати кубіком. Моркву натерти на крупній терці. Обсмажити на олії.
Додати томатний сік, сіль, перець, спеції, цукор.
Довести до кипіння і викласти туди обсмажені гречаники.
ТУШКУВАТИ ПІД ЗАКРИТОЮ КРИШКОЮ 20-25 хв.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=LjBhMWONTSU