Слідкуй за мною у соціальних мережах:

Карамель або іриска на сироватці

Любі друзі!
Готуємо карамель з незвичних інгредієнтів для тортів, кексів, млинців тощо. Це в мене була така експериментальна кухня з залишків сироватки ?
Карамель можна використовувати після остигання відразу, або поставити в холод, розтопити, збити блендером і вона стає дуже схожою на відварене згущене молоко (іриску) і використовувати в крем.
Дуже рекомендую!?

Нам знадобиться:
70 – 100 мл. сироватки (в мене було 70 мл.)
250 г. цукру
2 ч.л. меду
80 – 90 г. вершкового масла
1/2 ч.л. соди

Викласти все в високу каструльку і поставити на плиту. Помішуючи, растворити цукор та масло.
Коли закипить, поставити вогонь на мінімум і варити 8 – 12 хвилин, періодично помішуючи.
Варити до необхідного для Вас кольору.(я варила 12 хвилин)
Можна додати дрібку солі за бажанням.
Потім перекласти в в іншу ємність і дати остигнути, зняти пінку зверху.
Можна використовувати як самостійний десерт, топінг, прошарок у торт, начинка в капкейки, тощо.
Якщо будете зберігати, то перелити в баночку і закрити кришкою, поставити с холодильник.
Зберігається в холоді в герметичній тарі близько 2 тижнів.
Якщо після холодильника карамель застигла, її можна розтопити на маленькому вогні і вона стає рідкою. Можна потім збити блендером і після охолодження використовувати, чи перекласти і поставити в холод. Після холодильника стає схожою на Іриску.

ВИХІД 300 г.- чистої ваги, та 50 г.- пінка.

СМАЧНОГО!!!

Залишайте свої коментарі під відео на YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=Fpx6tUgtWos

Схожі рецепти

Цукерки-цукати з гарбуза
Цукати, Цукерки