Слідкуй за мною у соціальних мережах:

Цукерки-цукати з гарбуза

Корисна смакота

Любі друзі!
Якщо у Вас сезон гарбузів або вони лишились взимку і Ви не знаєте куди їх подіти, то зготуйте
цукерки-цукати!
Їх можна їсти самостійно, або додавати в випічку.
Це швидко, смачно та корисно!

Нам знадобиться:
1кг. 300 г. чищеного гарбуза
500 г. цукру
150 мл. води
1 невеличкий лимон

Гарбуз чистимо від шкірки та насіння. Нарізаємо невеличкими шматочками.
З води та цукру варимо сироп на середньому вогні 5 хвилин.
В гарбуз додаємо цедру та сік лимона заливаємо гарячим сиропом.
Гарбуз доводимо до кипіння, періодично помішуючи. З часу кипіння варимо 5 хвилин на невеликому вогні.
Потім знімаємо з плити, накриваємо кришкою і даємо охолонути.
Так робимо 3 – 4 рази (тобто – гарбуз варимо 5 хвилин і охолоджуємо)
Кількість разів варки може відрізнятись від сорту гарбуза. Він повинен змінити колір і стати майже янтарним і м’яким, але тримати форму.
Я варила 3 рази.
Останній раз після варки охолоджувати не треба.
Гарбуз відкинути на сито і дати стекти сиропу. Його можна перелити в баночки і використовувати самостійно (як топінг або за своїм смаком). Зберігати і холодильнику!
Коли сироп стіче, то викласти шматочки гарбуза на деко з пергаментом.
Сушити в ДУХОВЦІ при 80°С 3 – 5 ГОДИН!
МОЖНА СУШИТИ В ЕЛЕКТРОСУШАРЦІ
Після сушки притрусити цукати цукровою пудрою з крохмалем в рівних пропорціях (це щоб вони не злипалися при зберіганні)
Хранити в скляній баночці з кришкою в сухому темному місці.

ВИХОДИТЬ 450 – 470 г. ЦУКАТІВ

СМАЧНОГО!!!

Залишайте свої коментарі під відео на YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=mLD5Mx5c5og

Схожі рецепти

Карамель або іриска на сироватці
Іриска, Карамель, Цукерки