Апельсинові вологі паски на ряжанці або кефірі
М'які, духмяні, волокнисті!
Любі друзі!
Готуємо на Великодні свята м’яку та волокнисту паску з вираженим смаком апельсину.
Всім хто полюбляє випічку з ароматом та смаком цього цитруса – дуже рекомендую приготувати!
Нам знадобиться:
200 г. ряжанки або кефіру
2 яйця
200 г. цукру (або за смаком)
1/2 ч.л. солі
100 г. розтопленого масла
20 г. живих дріжджів (1 ч. л. сухих=7 г.)
550 – 600 г. борошна ( в мене пішло 580 г.)
50 г. родзинок
1 апельсин
1 ч.л. куркуми
2 – 3 ч.л. ванільного цукру
ОПАРА:
Ряжанку підігріти до теплого, додати дріжджі та 1 ст. л. цукру і 3 ст. л. борошна від всієї кількості. Розмішати, накрити і поставити в тепле місце на 20 хвилин.
Натерти цедру.
Апельсин порізати, вийняти кісточки та зрізати білу перетинку. Перемолоти апельсин блендером чи м’ясорубкою і змішати його з промитими родзинками. Залишити на деякий час.
Коли опара піднялась, то викласти її в миску.
Додати ванільний цукор, цукор, сіль, куркуму, цедру та перемішати.
Частково додати борошно і змішати. Додати розтоплене масло перемішати і додати ще борошно. Спочатку замішуємо лопаткою, а потім руками. Коли тісто буде відходити від стінок миски – готово!
Тісто вийде м’яке, але липке. Змастити миску та тісто олією і викласти в миску.
НАКРИВАЄМО ПЛІВКОЮ І В ТЕПЛЕ МІСЦЕ
НА 1ч 30хв ( повинно збільшитись в два рази)
Після під’єму, тісто трохи обминаємо і додаємо суміш апельсина з родзинками. Вимішуємо. Тісто стане липке, то додаємо олії та трохи вимішуємо.
НАКРИВАЄМО ПЛІВКОЮ І В ТЕПЛЕ МІСЦЕ
НА 40 – 50 хвилин.
Після збільшення, руки змащуємо олією і викладаємо в форми на 1/3.( паперові форми змастити олією)
НАКРИВАЄМО ЗВЕРХУ РУШНИКОМ І СТАВИМО В ТЕПЛЕ МІСЦЕ НА 30 – 40 хвилин.
Коли паски піднялися в формах, то
СТАВИМО В РОЗІГРІТУ ДУХОВКУ на 180°С на 30 – 40 хвилин. Випікаємо до сухої палички.
Виймаємо, охолоджуємо, та прикрашаємо за смаком.
СМАЧНОГО!!!
ЗІ СВЯТОМ!!!
https://www.youtube.com/watch?v=u9dZg7GAPoI