Слідкуй за мною у соціальних мережах:

Зелене дріжджове тісто зі шпинатом

Для кольорової випічки

Привіт, любі Друзі!
А Ви колись готували кольорове зелене тісто? То давайте спробуємо його приготувати. З нього виходить дуже смачна піца, хліб, пампушки, булочки.

Для тіста нам знадобиться:

2-3 ст.л. сметани
230 мл. теплої води
Всього разом рідини (сметана+ вода) повинно бути 300 мл.
2 ст.л. цукру
21 г. живих дріжджів або 7 г. сухих (2 ч.л.)
150-170 г. шпинату (в мене морожений в брікетах)
1 ч.л. солі
3-5 ст.л. олії
550- 650 г. борошна (якщо берете свіжий шпинат борошна може піти менше. Дивіться на консистенцію тіста)

Замісити тісто, обкачати його в олії. Прикрити форму для розтоювання. Розтоювати від 1 години до 1.30 (все залежить від температури)
Після розтоювання обім’яти, та формувати вироби.
Якщо це хліб, то після формування хай підійде десь 40 хвилин. Пампушками та булочкам буде достатньо 15-20 хвилин. А піцу я ставлю відразу в розігріту духовку без розтоювання.

СМАЧНОГО!!!

Залишайте свої коментарі під відео на YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=bjOr6o9-vPM