Німецький Різдвяний кекс Штолен
(сирна версія)
Доброго дня, Дорогі друзі!
Напередодні Різдвяних свят пропоную Вам приготувати смачну та не складну випічку – Німецький Різдвяний кекс Штолен.
Тісто:
+/- 500 г. борошна
150 г. цукру
2 яйця
200 г. сиру (без грудочок, або перетертого)
200 г. м’якого вершкового масла
цедра 1 апельсину
2 ч.л. ванільного цукру
дрібка солі
2 ч. л. розпушувача
Наповнювач:
150 г. ізюму
100 г. цукатів
сік 1 апельсину
Ізюм та цукати залити соком на 3- 8 годин (можна на ніч)
Верхня глазур:
90г. розтопленого вершкового масла
100 г. цукрової пудри
Після випікання, ще гарячим, змастити розтопленим маслом з двох боків та щільно покрити цукровою пудрою.
Випікати при температурі 170-180°С 50 – 60 хвилин, до сухої палички.
Після 25 хвилин випікання прикрити фольгою. Але духовки у всіх різні, тому слідкуйте!
Якщо захочете зпекти Штолен на Різдво, то можна пекти заздалегідь. Після змащування маслом і покриття цукровою пудрою дайте йому охолонути, та щільно замотайте в пергамент або рукав для запікання та в фольгу.
Покладіть в прохолодне місце (я зберігаю на нижній поличці холодильника) Він може зберігатися до 2 тижнів, якщо не з’їдять раніше?. Тому рекомендую пекти подвійну порцію!
https://www.youtube.com/watch?v=n2n1nIFlNOs