Слідкуй за мною у соціальних мережах:

Великодній Віночок

Волога та Волокниста Випічка

Любі друзі!
На Свято Великодня рекомендую приготувати вологу та волокнисту випічку – Великодній Віночок.
Це неймовірна та смачна випічка стане родзинкою на Вашому святковому столі!
Неперевершений смак на довго залишить Вас у захваті і Ви Будете готувати її ще не один раз.

ФОРМА 26-28 см.

Нам знадобиться:
ТІСТО:
2 яйця
130 мл. молока
160 г. цукру
цедра 1 апельсину або 2 ч.л. сухої
2 ч.л. ванільного цукру
1/2 ч.л. солі
20 сирих дріжджів ( 10 г. сухих )
60 г. розтопленого вершкового масла
30 г. рослинної олії
100 г. творогу
450 г. борошна

ПРОШАРОК:
50 г. м’якого вершкового масла
150 г. в’яленої журавлини
трохи подрібнених цукатів

ГЛАЗУР:
5 ст. л. 15% сметани
2 ч.л. цукрової пудри

ДЛЯ ОПАРИ:
все тепле молоко + 1 ч.л. цукру від всієї кількості + 4 ст.л. борошна від всієї кількості.
Все добре перемішати і залишити на 15-20 хвилин

Замісити тісто і залишити в теплому місці НА 1-1,5 ГОДИНИ.

Сформований віночок покласти в змащену вершковим маслом форму.
Залишити для розтоювання НА 30-35 ХВИЛИН.

Випікати в ДУХОВЦІ 180°С ~ 35 ХВИЛИН. ( до сухої палички )

Теплу випічку змасти глазур’ю і присипати подрібненими цукатами.

СМАЧНОГО!!!

Залишайте свої коментарі під відео на YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=QowFt6nqzdo

Схожі рецепти

Ніжні картопляні млинці
Випічка, До кави, Сніданок
Капустяний пиріг без борошна
Вечеря, Випічка, До кави, До чаю, Обід
Бездріжжові пиріжки
Вечеря, Випічка, До чаю, Обід
Миттєві пончики на згушеному молоці
Випічка, До кави, До чаю