Смачний плов на пательні
Смакує як з казана
ЛЮБІ ДРУЗІ!
Пропоную вам приготувати плов на пательні. Його смак не гірше ніж з казана, але менше складнощів при приготуванні!
Нам знадобиться:
– 250 г. сухого рису
– 350-400 г. якогось м’яса
– 1 велика цибуля
– 1 велика морква чи 2 середні
– 2-3 великих зубчика часнику
– 1/2 ч. л. куркуми
– 50-70 мл. рослинної олії
– вода кип’яток
– вода для замочування рису
– 1 ч.л. солі для замочування рису
– сіль за смаком
Рис добре промити.
Додати до нього 1 ч.л. солі і залити водою.
Залишити на 30 хвилин.
М’ясо нарізати крупними шматочками.
Цибулю нарізати кубиком.
Моркву нарізати соломкою.
Зубки часнику розрізати навпіл.
На пательню налити олію і розігріти її.
Викласти нарізаний часник і м’ясо.
Смажити на великому вогні, періодично помішуючи, до золотавості м’яса.
Вийняти шматочки часник.
Додати до м’яса порізану цибулю та моркву.
Смажити, помішуючи до прозорості цибулі ~ 5 хвилин.
Підсолити, додати куркуму.
Залити кип’ятком, щоб вода добре покрила м’ясо.
Накрити кришкою і протушкувати на середньому вогні 5 хвилин.
Злити з риса воду але НЕ ПРОМИВАТИ!
Додати зверху на м’ясо і розрівняти лопаткою.
НЕ ПЕРЕМІШУВАТИ!
Накрити кришкою і ТУШКУВАТИ НА МАЛЕНЬКОМУ ВОГНІ ~20 ХВИЛИН.
Відкрити кришку, акуратно перемішати і залишити під закритою кришкою ще на 5 хвилин.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=BDn_ntv_uss