Курка в сметанному соусі з цибулею та часником
ЛЮБІ ДРУЗІ!
Не знаєте, що приготувати з курки?
Пропоную зробити курку в сметанному соусі, яку можна подати до будь-якого гарніру.
Це смачно, швидко, соковито!
Нам знадобиться:
– кг. курки (гомілки, бедра)
– 1 цибуля
– 100 мл. сметани
– 2-3 зубка часнику
– ~ 30 г. вершкового масла
– 2 ст. л. борошна
– 350 мл. гарячої води
– 1 ст. л. приправи до курки (або улюблених)
– сіль за смаком
– зелень
Цибулю нарізати кубиком.
Зелень подрібнити.
Пательню розігріти і розтопити масло.
Обсмажити курку на великому вогні з обох сторін до золотавої скоринки.
Прикрутити вогонь і додати цибулю.
Обсмажити її до прозорості.
Для заливки:
В сметану додати борошно, спеції для курки і перемішати.
Влити поступово, постійно перемішуючи, воду (слідкуйте щоб не утворилися грудочки)
Влити заливку до курки, підсолити за смаком і накрити кришкою.
ТУШКУВАТИ на Слабкому вогні 20 – 25 ХВИЛИН. (періодично перевертати курку в соусі)
Присипати зеленню і ТУШУВАТИ під кришкою ще 1-2 ХВИЛИНИ.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=noJBiDphEH4