Чахохбілі – грузинська страва з курячими бедерцями
Готуємо страву Грузинської кухні – чахохбілі. Це смачно, ситно та соковито! Можна готувати з будь-якої частини курки. Робиться досить швидко, а смак просто неперевершений!
Нам знадобиться:
– 1 – 1.200 кг. курячих бедер
– 0,5 кг. цибулі
– 0,5 кг. помідорів
– 1 – 2 шт. солодкого перцю
– 1 ч. л. хмелі-сунелі
– 1 ч. л. солодкої паприки
– 1/2 ч. л. чорного перцю
– 1/2 ч. л. сухого часнику
– 1 ст. л. томатної пасти
– пучок петрушки (або кінзи, базиліка)
– сіль за смаком
– олія для смаження
Всі овочі нарізати кубіком.
Налити на пательню олію і на великому вогні обсмажити з обох сторін курку.
Відкласти її і сторону.
І олію від смаження додати цибулю і на середньому вогні підсмажити до прозорості.
Додати спеції, помідори і перець.
Перемішати, накрити кришкою і тушкувати 5- 7 хвилин.
Додати частину зелені, накрити кришкою і тушкувати 1- 2 хвилини.
Підсолити соус і спробувати на смак.
Частину соусу відібрати.
На залишену частину соусу викласти курку, зверху викласти відібраний соус.
ТУШКУВАТИ ~30 ХВИЛИН НА СЛАБКОМУ ВОГНІ ПІД КРИШКОЮ.
Через кожні 10 хвилин поливати курку соусом.
Після закінчення тушкування посипати зеленню, виключити вогонь і дати трохи постояти.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=sFYlcGW-Bgc