Лінива лазанья з лавашем: швидкий та смачний рецепт
ЛІНИВА ЛАЗАНЬЯ з Лавашем!
Не знаєте що приготувати на обід чи вечерю? Пропоную приготувати смачну страву, яку полюбляють і дорослі і діти. Замість дорогих листів для лазаньї, ми скористуємось листами лавашу, але навіть при заміні, страва виходить дуже смачною та ситною!
Нам знадобиться:
220-230 г. лаваша (2 великих листа або 4 круглих)
Для соусу болоньєзе:
1 цибуля
500 г. фаршу (будь-якого)
250 г. томатного соку з м’якоттю (чи 2-3 ст. л. томатної пасти, або 3-5 помідорів)
сіль, перець, сухий базилік за смаком
дрібка цукру
олія для смаження
Для соусу бешамель:
400-500 мл. молока
40 г. борошна (1 ст. л. з гіркою +1 ч. л. з гіркою)
40 г. вершкового масла
сіль, перець за смаком
1/4 ч. л. мускатного горіха
Сир натерти на крупній тертці.
Готуємо болоньєзе:
Цибулю нарізати кубиком і підсмажити.
Додати фарш і помішуючи довести його до готовності.
Влити томатний сік, підсолити, поперчити, додати цукор.
Тушкувати до випаровування рідини.
Готуємо бешамель:
У каструлі розтопити масло, додати борошно і постійно помішуючи заварити його.
Відставити з вогню.
Поступово вливати молоко, кожного разу ретельно вимішуючи, щоб не було грудочок.
Коли увіллємо все молоко, каструлю поставити на повільний вогонь і при постійному помішуванні довести до загущення і перших бульок.
Відставити, додати сіль, перець, мускатний горіх.
Ретельно перемішати і трохи прогріти.
Форму змастити олією.
Соус болоньєзе поділити на 3 частини.
Соус бешамель на 4 частини.
В форму викласти перший лист лаваша і змастити соусом бешамель, а потім болоньєзе.
Так зробити з 3 листами лаваша.
Верхній – четвертий, змастити соусом бешамель і притрусити натертим сиром.
Випікати при 180⁰ С ~ 30 хвилин (я дивіться по своїй духовці)
Дістати з духовки і за бажанням притрусити зеленню.
Дати страві трохи охолонути і можна нарізати!
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=0ZnTumC3XyE