Слідкуй за мною у соціальних мережах:

Піца!

Тоненьке тісто та соковита начинка

Любі друзі

Рекомендую Вам приготувати піцу на тонкому тісті.
Тісто можна готувати заздалегідь і зберігати в холодильнику, та спекти піцу в зручний для Вас час.

РОЗМІР ПІЦИ 28 – 30 см.

Нам знадобиться
ТІСТО НА 1 ПІЦУ (на відео я готую дві):

  • – 125 гр. борошна (6.5 ст.л.)
  • – 5 гр. живих дріжджів (1/4 ч.л. сухих)
  • – дрібка солі
  • – 80 мл. теплої води (5 – 6 ст.л.)
  • – 1 ч.л. рослинної олії

ДЛЯ СОУСУ (на 2 – 3 піци):

  • – 4 середніх помідори (в мене подрібнені в банці)
  • – 2 ч.л. цукру
  • – 1/2 ч.л. солі
  • – 1 ч.л. сухого базиліку
  • – 1 ч.л. італійських трав

ДЛЯ НАЧИНКИ (на 2 піци):

  • – 250 – 300 гр. сиру
  • – 1 маринований огірок
  • – 2 помидори
  • – трошки сиру з пліснявою
  • – 30 – 50 гр. копченої ковбаси
  • – базилік, італійські трави

АБО ВИКОРИСТОВУЙТЕ ВАШУ УЛЮБЛЕНУ НАЧІНКУ!

ДЛЯ ТІСТА в теплу воду додати дріжджі та розмішати.
В борошно покласти сіль і додати воду з дріжджами.
Спочатку вимішуємо ложкою, а потім – руками.
Додаємо олію і вимішуємо до відставання від стінок миски.
Тісто виходить м’яке та трохи липке. Борошно більше не додавайте!
На цьому етапі тісто можна покласти в ємність, або пакет і зберігати в холодильнику. Діставати по необхідності.

АБО НАКРИТИ РУШНИКОМ І ПОСТАВИТИ В ТЕПЛЕ МІСЦЕ НА 1 ГОДИНУ

ДЛЯ СОУСУ помідори надрізати та ошпарити окропом, зняти шкірку, вийняти зайву рідину.
Покласти в жаростійку ємність, додати сіль, цукор та спеції.
Подрібнити блендером.
Поставити на плиту і варити після закіпання 3 – 5 хв. на великому вогні з відкритою кришкою.
Потім – зняти з плити і знову пройтись блендером.
Поставити на плиту, довести до кипіння та варити 1 – 2 хв., або до бажаної густоти.
Перелити в іншу ємніть для охолодження.
Соус можна зберігати декілька днів в холодильнику.

Коли тісто підійшло – формуємо піцу, змащуємо соусом, додаємо сир, начинку та випікаємо

СТАВИМО В РОЗІГРІТУ ДУХОВКУ !

ЯКЩО 200 Сº – ВИПІКАЄМО 10 – 15 ХВИЛИН
ЯКЩО 250 – 270 Сº – ВИПІКАЄМО 5 – 7 ХВИЛИН

СМАЧНОГО!

Залишайте свої коментарі під відео на YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=x26FbAkSi8k

Схожі рецепти

Незвична та смачна окрошка – рецепт літнього супу
Вечеря, Літній суп, Обід, Сніданок
Салат “Добра панночка”
Обід, Салат, Свята
Смачні сирники
Випічка, Завтрак, Сніданок
Рогалики на смальці
Випічка, Десерт, До чаю, Печиво, Солодке