Скумбрія “гарачого копчення”
Супер закуска за 20 хвилин!
Любі друзі!
Пропоную приготувати смачну скумбрію, яка дуже схожа по смаку і структурі на рибу гарячого копчення.
Її можна подавати на Святковий стіл або приготувати своїм близьким у будні.
Готується швидко, а смак неперевершений!
РЕКОМЕНДУЮ!
Нам знадобиться:
1 велика скумбрія (~400г.)
1 ч.л. желатину
1/3 ч.л. без гірки солі (або дивіться за смаком- не пересоліть!)
2 відварених яйця
харчова плівка
ЯКЩО ВІЗЬМЕТЕ РИБУ МЕНШОГО РОЗМІРУ, ТО БЕРІТЬ МЕНШЕ СОЛІ І ВАРІТЬ З КОЖНОЇ СТОРОНИ ПО 5 ХВИЛИН. (тобто всього – 10 хвилин)
У скумбрії відрізати голову, розрізати по черевцю до хвоста і дістати нутрощі.
Добре промити, зняти чорну плівку і промокнути серветками.
Зрізати плавці, видалити хребет і дістати кісточки.
Желатин змішати з сіллю і присипати рибу всередені.
Яйця розрізати навпіл і викласти зрізом до низу на нижню половину риби, накрити зверху другою половиною.
Огорнути щільно, рибу з яйцями, харчовою плівкою.
Покласти в киплячу воду на 7 хвилин.
Потім, перевернути і варити ще 7 хвилин.
(тобто всього – 14 хвилин)
Після визначеного часу вийняти рибу, промокнути серветкою і поставити в ХОЛОДИЛЬНИК НА НІЧ.
Потім дістаємо, нарізаємо і кличемо всіх до столу!
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=sm_c-X8jgiQ