Бездріжжові пиріжки
З незвичним інгредієнтом
Любі друзі!
Готуємо незвичні пиріжки!
Вони сподобаються всім, особливо тим, хто полюбляє багато начинки і хрумку скоринку зовні.
Нам не знадобиться ні дріжджів, яєць, навіть кефіру!
Начинку можете робити будь-яку.
Я зробила картоплю з смаженими грибами та кропом.
Нам знадобиться:
200 мл. теплого будь-якого розсолу (в мене з кислих огірків)
1 ст. л. цукру
3 – 4 ст.л. рослинної олії
1 ч.л. соди
~ 400 г. борошна (тісто повинно бути м’яке)
будь-яка начинка
олія для смаження
Розсол процідити та підігріти (щоб був тепленький)
Додати соду і ретельно перемішати, щоб вона погасилась.
Додати цукор і теж добре перемішати, щоб розчинився цукор.
Влити олію, перемішати і поступово додавати борошно.
Замішуємо спочатку лопаткою, а потім руками.
Тісто виходить м’яке, не липке.
Кладемо його в пакет на 10 хвилин.
Після чого ділимо тісто на 2 частини. Кожну ділимо на 5 шматочків.
Шматочки формуємо в шарики і розкочуємо кожен. (краще їх прикрити плівкою, щоб не підсихати, бо потім складно зліплювати краї пиріжка.)
На кожну заготівлю викладаємо начинку і заліплюємо краї.
На пательню наливаємо олію і розігріваємо її.
Кладемо пиріжки швом до низу і смажимо на середньому вогні, декілька разів перевертаючи.
Викладаємо на серветки і потім подаємо до столу.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=tj-yvLW0WOk