Заливний пиріг на розсолі. Без кефіру
Любі друзі!
Захотілось приготувати заливний пиріг, а кефіру, сметани, майонезу і навіть яйця немає в холодильнику? Не біда, якщо у Вас залишився розсол або маринад!
Дуже смачний, пухкий пиріг за лічені хвилини з будь-якою начинкою.
Можна готувати навіть в Піст!
Приготуйте, Вам обов’язково сподобається
ФОРМА 26 см.
Нам знадобиться:
400 мл. розсолу або маринаду (бажано теплого) від огірків, помідорів чи капусти
100 мл. рослинної олії
50 г. цукру (2 ст.л. з гіркою)
2 ч.л. розпушувача
400 г. борошна.
300 г. будь- якої начинки (в мене тушкована капуста)
100 мл. води + 1/3 ч.л. соди
кунжут
олія для змащення
В теплий розсол додати цукор та ретельно розмішати до розчинення.
Додати поступово борошно і розпушувач та вінчиком замісити тісто.
Форму змастити олією і вилити половину тіста. Розрівняти по поверхні форми і викласти начинку, не доходячи до країв тіста.
Зверху викласти другу частину тіста і розрівняти. За бажанням посипати кунжутом.
ВИПІКАТИ В РОЗІГРІТІЙ ДУХОВЦІ 180°- 190°С 30 хвилин.
В 100 мл. води розвести 1/ 3 ч.л. соди.
Дістати пиріг і змастити водою з содою.
Поставити ще в ДУХОВКУ 180°- 190° НА 15- 20 хвилин.( до золотавості і сухої палички)
Дістати пиріг і змастити його рослинною олією.
Дати трохи охолонути і подавати.
СМАЧНОГО!
https://www.youtube.com/watch?v=1FQEuJiObuM