Печиво аля-кураб’є
Швидко робиться, та швидко з'їдається!
Любі друзі!
Ви колись готували печиво на розсолі?
Я Вам рекомендую зробити це печиво і воно Вас здивує своїм смаком!
Я використовую розсол з кислих огірків, а Ви можете використовувати будь-який.
Смак печива залежить від смаку розсолу.
Тобто, якщо в розсолі є цукор або спеції, то вони доповнять и збагатять печиво.
Я в печиво не додаю цукор, але притрушую цукровою пудрою. На смак воно приємне, не солодке, але пудра та джем додають солодинку.
Спробуйте, можливо і Вам сподобається!
Нам знадобиться:
Я ВИКОРИСТОВУЮ СТАКАН 200 мл.
1 ст. розсолу (з огірків, помідорів, капусти)
1 ст. рослинної олії
1/2 ч.л. соди
1 ч.л. кориці
400 – 500 г. борошна ( дивіться по тісту- не забивайте)
Джем
В розсол додаємо соду і перемішуємо. Далі добавляємо корицю і добре змішуємо.
Поступово вводимо борошно. Спочатку вимішуємо вінчиком, а потім лопаткою.
Коли тісто збереться в комок, буде м’яке, не липне до рук, але в’язке та неоднорідне, то готово!
Деко посипати борошном чи постелити пергамент.
Тісто кладемо в пакет з насадкою та витискаємо печиво ( якщо не бажаєте, або не маєте часу, то можна просто накрутити кульок)
Кожне печиво в середні притискаємо пальцем.
В це заглиблення кладемо джем.
Випікаємо при 180 °С 15 – 20 хвилин( до золотавості)
Притрусіть цукровою пудрою!
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=KbaZ9hg_Ebg