Заварна творожна паска
Ніжна, кремова, ароматна!
Любі друзі!
Приготуємо смачну та ніжну заварну творожну паску!
Її м’яка структура та ванільний смак сподобаються всім.
Нам знадобиться:
360 г творога (сиру)
2 яйця
100 г. м’якого масла
100 г. цукру (або за смаком)
200 г. сметани будь-якої жирності
2 ч.л. ванільного цукру
40 г. ізюму та 40 г. цукатів
Марля
Пасочниця або невеличкий горщик чи ємність з отворами.
Творог з м’яким маслом пробити блендером.( Якщо у Вас нема блендера, то перетріть сир через сито, а потім додайте масло)
Додати сметану і ще збити.
Яйця збити з цукром, ванільним цукром.
В творожну масу додати яєчну і перемішати.
Перелити масу в ємність з товстим дном і поставити на середній вогонь. Постійно помішуючи, проварити масу до перших бульок, чи до 80°С.(якщо у Вас є термометр)
Зняти з вогню і ще раз пробити блендером.
Додати ізюм та цукати і поставити масу охолодитися (я залишала просто на столі)
Пасочницю викласти марлею і поставити на тарілку, вилити охолоджену масу. По краям пасочниці покласти серветки для вбирання рідини, що буде виходити. Міняти серветки по необхідності.
Прикрити зверху залишками марлі і поставити невеликий гніт.
Пасочницю поставити на 1- 2 доби в холодильник (я вийняла через добу).
Після охолодження з паски прибрати гніт, перевернути на іншу тарілку, зняти пасочницю, та марлю.
Прикрасити за своїм смаком.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=KoyjH3jxAo8