Слідкуй за мною у соціальних мережах:

Пісні медові булочки “Весняні жайворонки”

Любі друзі!
Готуємо смачні медові булочки!
Їх можна їсти в піст і просто порадувати своїх близьких в будь який час.
Гарна форма в вигляді пташок дуже сподобається діткам

Нам знадобиться:
250 г. теплої води
90 – 100 г. рідкого меду
1/2 ч. л. солі
5 г. сухих (15 г. живих) дріжджів
50 г. олії (5 ст. л.)
30 – 50 г. ізюму
2 ч. л. ванільного цукру
500 – 600 г. борошна (але дивіться по тісту)
1 ч. л. цукру
невелика кількість соди і вода

Зробити опару з теплої води, 1 ч. л. цукру, дріжджів та 3 ст. л. борошна. Поставити в тепле місце на 15-20 хвилин.

Коли опара підійде додати мед, ванільний цукор, сіль, борошно та олію. Замісити тісто.
Поставити його в тепле місце на 1 годину.

Коли тісто підійде обім’яти його і сформувати кульки. ~20 штук.
Залишити їх на 5 хвилин, прикривши плівкою.
Сформувати з кульок пташок, накрити і залишити на 10-15 хвилин.
В воду додати соду і ретельно перемішати.
Змастити сформованих пташок содовою сумішшю.

Випікати в розігрітій духовці 180 °С 15 – 20 хвилин.
За бажанням, після випічки вироби змастити рослинною олією для блиску.

СМАЧНОГО!!!

Залишайте свої коментарі під відео на YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=uqAoFNgCCDo

Схожі рецепти

Салат “Великодне яйце”
Великдень, Вечеря, Обід, Салат, Свята
Повітряне та смачне Київське печиво
Випічка, Десерт, До кави, До чаю, Печиво, Смаколики, Солодке
Швидкі пиріжки
До чаю, До чаю/кави