Крем-сир з одного інгрідієнта!
Для тортів, ролів, тарталеток!
Любі друзі!
Готуємо смачний, бюджетний крем-сир з кефіру!
Нам знадобиться:
900 г. або 1 літр кефіру 2,5-3,2% жирності
Друшляк
Марля або мішечок
Миска
Кефір необхідно заморозити добу.
Чим жирніше буде кефір тим більше сиру виходить. Краще брати в плівці, так його зручніше і швидше дістати.
Зняли плівку, виклали на марлю (або як у мене мішечок) і поклали в друшляк, а його поставили на миску.
Стоїть при кімнатній температурі поки не розтане. Потім злити сироватку, а на масу зверху покласти гніт і поставити в холод на 6-8 годин.
Коли час вийде злити сироватку, що ще набігла та викласти сир.
В мене вийшло 225 г. сиру та десь 600 г. сироватки.
Кефір у мене 900 г. 2,5% жирності.
Сир можна використовувати як крем у торти, роли, намазки, наповнювачі, тощо.
Якщо будете брати для не солодких страв, то додайте трошки солі за смаком.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=z6HH-IhPKtk