Зимове повідло з гарбуза та кураги
Смак абрикосів для тих, хто не любить гарбуз
Любі друзі!
Готуємо абрикосове повидло з гарбуза!
Навіть ті хто не любить смак і запах гарбуза його не відчують!
Насичений аромат та смак абрикосового повидла, густа структура, яка не витікає!
Можна готувати восени – в сезон гарбузів, або з залишків, які залишились взимку. Навіть заморожені гарбузи підуть у діло!
Нам знадобиться:
1кг. 400г. чищеного гарбуза
300 г. кураги
окроп
600 г. цукру
200 г. холодної води
2,5-3 ст.л. лимонного соку.
Обов’язково каструля з товстим дном та кришка на неї.
Курагу залити окропом.
Порізати гарбуз, додати воду і відварити до м’якості. Злити воду з гарбуза і кураги.
Додати до них поступово цукор, кожного разу ретельно збиваючи блендером.
Поставити збиту масу на плиту на середній вогонь прикрити кришкою і довести до кипіння, періодично помішуючи.
БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ! МАСА ДУЖЕ ПЛЮХКАЄ!
Після закипання прикрутити на мінімум і варити помішуючи 20 хвилин.
Через цей час додати лимонний сік,
перемішати та потримати 1- 2 хвилин на вогні. Виключити і розкласти в стерильні ємності. Кришками не прикривати до охолодження! Треба щоб на поверхні утворилась захисна плівочка.
Після остигання накрити кришками, зберігати звичайно.
В мене з цього об’єму вийшло:
2 банки по 480 г.
1 банка 350 г.
і ще небагато в піалі.
Спробуйте, це дійсно смачно!
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=v3ZE22glMpI