Гречка з гомілками у духовці
Швидкий обід чи вечеря в одній формі
Любі Друзі!
Прийшли з роботи і треба швидко та смачно накормити сім’ю? Або не хочете стояти біля плити та смажити? Тоді ця страва для Вас! Готуємо в одній посуді і гречку і курку!
Гомілки можна замаринувати заздалегідь, тоді буде ще швидше.
Нам знадобиться:
6 шт. гомілок
1 стакан гречки
2 стакани окропу
1 морква
1 цибуля
1 ст.л. майонезу
по 0,5 ч.л. куркуми, карі, спецій для курки, сухого часнику
сіль та перець за смаком
олія для тушкування та змащування форми
ФОРМА 26 СМ.
Гомілки замаринувати в спеціях та майонезі. Залишити на 15-20 хвилин, поки займаємось овочами.
Цибулю порізати кубіком, моркву натерти на крупній терці. Тушкуємо, додаємо сіль та перець.
Гречку промити та викласти на змащену олією форму, розрівняти. Зверху викласти овочі, а на низ зверху гомілки.
Форму прикрити фольгою.
Поставити в духовку 180-200°С духовку на 20 хвилин.
Після 20 хвилин дістати, зняти фольгу і поставити ще на 20 хвилин.
Обов’язково заглядайте, бо духовки у всіх різні і час випікання може відрізнятися.
СМАЧНОГО!!!
https://www.youtube.com/watch?v=ob2ntTqQcUw